Wonen

Hoe creëer je een Oosterse sfeer bij jou thuis?

mozaiek lampen

Het ziet ernaar uit dat we voorlopig niet op vakantie kunnen. Als je dat wel wil mag je waarschijnlijk je hele spaarrekening leegplunderen. De reizen worden komende tijd extra duur. Dat is natuurlijk ontzettend zonde! Echter kun je het gevoel van teleurstelling verhelpen door thuis lekker te gaan klussen. Je kan je huis een beetje aankleden in Oosterse sferen. Door het Midden-Oosten in je eigen huis te halen krijg je toch een beetje dat vakantiegevoel als je thuis bent. Door de quarantaine zit je daar ook nog wel voorlopig. Redenen genoeg dus om gelijk aan de slag te gaan met het pimpen van de kamers van je eigen huis. Hoe je dat het beste kan doen lees je in dit artikel.

Mozaïek lampen

Mozaïek lampen zijn helemaal hip op dit moment. Normaal gesproken kun je deze mooie lampen bewonderen in Turkse of Arabische huishoudens. Maar ook in jouw huis zullen ze zeker niet misstaan. De lampen zijn bekleed met doorzichtig glas in verschillende kleuren. Als de lamp aanstaat reflecteren de kleuren op de muren en dat geeft een prachtig gezicht. Je kan kiezen voor een mooie mozaïek lamp in één kleur of in meerdere kleuren.

Waar hang je de lampen?

Een mozaïek lamp is een echte blikvanger. Hang hem dus boven je salontafel of eethoek. Maak het niet te druk en kies voor één soort mozaïek lamp per ruimte. Het moet warmte afgeven. Het is niet de bedoeling dat je er scheel van gaat kijken.

Oosters tapijt

Oosterse tapijten horen ook helemaal thuis in een warm en gezellig interieur. Het voordeel is dat het de ruimte opleukt. Bovendien zorgt een tapijt ook voor warmte op een andere manier. Het isoleert de kou die van de grond af komt en dat is lekker als je graag met blote voeten door de kamer loopt.

Hoe te combineren?

Ook met tapijten geldt dat overdaad schaadt. Maak het niet te gek met alle kleuren en vormen. Heb je al een bank met een motiefje of een hele kleurrijke lamp. Kies dan voor een kleed in dezelfde kleur, maar wel met een rustiger printje. Dan gaat het niet te snel vervelen.

Oosterse accessoires

Wil je nog net even een stapje verder gaan met de Oosterse sferen in huis? Zoek dan een paar leuke accessoires die bij jouw stijl passen. Denk aan mooie fotolijstjes, wierookhouders of kandelaars op de schouw of vensterbank. Kijk ook goed welke planten jij bent tegengekomen op je favoriete vakantieadres. In warme landen kom je vaak cactussen en aloë vera tegen. Het groen past overal bij en geeft ook nog eens extra sfeer. Breng dus ook zeker een bezoekje aan het tuincentrum om je interieur op te leuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *