Bouw

Verhuur van een hijskraan

176 Verhuur hijskraan

Als je grote materialen moet verplaatsen kan een hijskraan een goede uitkomst zijn. Kleinere hijskranen zijn handig voor het verplaatsen van materialen zoals hout. Grotere hijskranen kunnen het gewicht aan van grotere hoeveelheden aan zoals stalen constructies en het plaatsen van machines. Mocht je aan het verbouwen zijn, of werkzaam zijn aan een groot project kan het huren van een hijskraan zeker een uitkomst zijn.

 

Huren en gebruiken van een hijskraan

Het verhuurbedrijf kan je helpen met de besturing van een hijskraan. Hoe je de kraan moet gebruiken en wat handig is binnen de cabine. Ook al huur je een kleine kraan, er zitten toch wel wat knoppen en hendels. Voor het verplaatsen van materialen kun je ook kun je hulp en tips krijgen. Het derde onderdeel waar hulp goed zou kunnen gebruiken is voor de inzet van de kraan. Hierover kun je dan wat tips krijgen hoe je dit goed kan doen en hoe je zit met de ruimte die je nodig hebt.

 

Veiligheid bij het gebruik

Het is ook verstandig om na te gaan hoe het zit met veiligheid op de locatie. Een hijskraan kan gevaren met zich meebrengen als je niet de veiligheid van de activiteiten in beeld hebt gebracht. Zo is het handig om een planning te maken om zo voor iedereen duidelijkheid te scheppen. Daarbij ook een schets van de werksituatie in beeld brengen. Zo voorkom je ongelukken. Waarbij dit voor een grote kraan heel belangrijk is, zul je ook voor een kleine kraan hier rekening mee moeten houden.

Kleine kranen mag je zelf besturen tenzij een verhuurbedrijf dit anders aangeeft. Voor grote hijskranen heb je een hijskraandiploma nodig. Je zou dan via een verhuurbedrijf hulp een machinist kunnen inschakelen. Regel je dit zelf, zorg dan wel dat de machinist die je inhuurt in bezit in van de juiste diploma´s.

 

Vergunning voor hijskraan

Een verhuurder van hijskranen kan je advies geven over vergunningen. Soms heb je namelijk een vergunning nodig als je een hijskraan gaat gebruiken. Bij de gemeente kun je informeren om te vragen of je überhaupt een vergunning nodig hebt. Voor het gebruik op eigen terrein hoef je niet altijd een vergunning aan te vragen. Maar er zijn uitzondering op de regel dus het is goed om dit na te gaan. Als je een kraan huurt, zal het verhuurbedrijf je natuurlijk ook op weg helpen. Of het nu om vergunningen gaat, de besturing of andere zaken, een verhuurbedrijf is hier natuurlijk helemaal in thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *