Diensten

Alles over de onderhoud: de heftruck!

Heftruck

Heftrucks worden in grote getalen ingezet in een opslag of magazijn. Hele dagen rijden heftrucks van de ene naar de andere kant om materiaal of producten te verplaatsen. Niet gek dat ze naar verloop van tijd beginnen af te taken. Je wilt niet het risico lopen dat je op een dag een of meerder heftrucks niet meer in kan zetten omdat ze kapot zijn. Daarom is het noodzakelijk je goed in te lezen over de onderhoud van je heftruck. Het is bijvoorbeeld goed om te weten hoe je storingen en schade aan je heftruck voorkomt. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je heftruck en garandeert lang en plezierig gebruik ervan.

Preventief onderhoud aan je heftruck

Om ervoor te zorgen dat de heftrucks die elke dag rijden in jouw fabriek ook morgen, volgende week en volgend jaar nog net zo goed werken is het noodzakelijk preventief onderhoud aan je heftruck uit te voeren. Bij preventief onderhoud horen de volgende activiteiten. De bewegende onderdelen hebben eens in de zoveel tijd een smeerbeurt nodig en moeten ook regelmatig opnieuw op een correcte manier worden afgesteld. Daarnaast moeten de remmen en ventielen regelmatig worden gecontroleerd en de stuurinrichting moet worden nagekeken. Vergeet ook niet het controleren en eventueel vervangen van de olie en vloeistoffen. De filters zijn ook na een bepaald periode aan vervanging toe. Deze en andere activiteiten van onderhoud moeten veelvoudig worden herhaald. Hoe vaak je dit moet doen verschilt per heftruck, per merk en per mate van gebruik. Daarom kan het zeker handig zijn om hiervoor een professional in te schakelen. De volgende sectie legt daar iets meer over uit.

Professioneel onderhoud van je heftruck

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Waarom zelf tijd  en energie steken in het uitzoeken van de verschillende onderdelen, potentiële problemen en mogelijke oplossingen van je heftruck wanneer je deze tijd en energie ook kunt (en moet!) steken in je dagelijkse bezigheden. Daarom is het handig een professional in te schakelen. Bedrijven als Schrauwen heftrucks hebben jarenlange ervaring in de onderhoud van heftrucks. Deze ervaring is toegepast op verschillende soorten trucks van verschillende merken.

<h4>Wat als je heftruck kapot blijkt te zijn?<\h4>

In het meest nadelige geval kan je heftruck niet meer gerepareerd worden. Om je productie proces niet te veel te laten teruglopen moet je dus snel op zoek naar vervanging. Ook daar kunnen experts bij helpen. Advies over een nieuwe of tweedehands heftruck wordt graag verleend zodat jij weinig last hoeft te hebben van je missende exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *