Verzorging

Wat haal je allemaal bij de drogist?

Drogist Leiden

Supermarkten krijgen een steeds uitgebreider assortiment voor hun klanten. Echter mogen en kunnen ze heel veel verzorgingsproducten niet verkopen. Vaak heeft dit te maken met ruimtegebrek in de winkel. Ook zijn er producten waarover wat meer advies moet worden gegeven. Denk hierbij aan medicatie, supplementen en huidverzorging. Voor zulke zaken kun je terecht bij de gespecialiseerde drogist Leiden. Een drogist heeft ook een gespecialiseerde opleiding gevolgd om jou advies over alle producten in de winkel te geven. Een ander voordeel is dat een drogisterij medewerker net even wat meer de tijd voor je neemt, zodat je met een goed gevoel de winkel uitgaat. Lees hier wat je allemaal kan kopen bij de drogist.

Medicatie

Alle medicijnen die je zonder recept van de dokter kunt krijgen, zijn te koop bij de drogist. Zelfmedicatie zoals paracetamol, ibuprofen, keelverzachters en hoestdrank staan daar allemaal in de schappen. Aan de drogist kun je uiteraard vertellen wat je klachten zijn en waarmee je dan het liefste geholpen wordt. Uiteraard weet de vriendelijke medewerker het juiste middeltje te vinden voor jouw kwalen.

Supplementen

Supplementen zijn geen medicijnen. Echter zijn het wel drankjes of tabletten die jou uiteindelijk helpen om je beter te laten voelen. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen of probiotica voor een goede werking van je darmen. Het is logisch dat je dit niet in de supermarkt vindt, want de materie over supplementen is vrij complex. Gelukkig weet de drogist hier wel raad mee.

Huidverzorging en make-up

In een drogisterij haal je niet alleen de producten die je van binnenuit goed laten voelen. Ook als je jezelf mooi wil maken aan de buitenkant, dan is de drogisterij de aangewezen plek. In de wat grotere zaken vind je cosmetica en huidverzorging van verschillende merken. Dit kan het huismerk zijn. Ook biologische en natuurlijke merken zijn bij een speciaalzaak te vinden. Heb je allergieën voor bepaalde stoffen? Vertel dit dan ook aan de medewerker.

Biologische voedingsmiddelen

Heb je last van gluten- of lactose intoleranties? Sommige producten zijn in het schap van jouw supermarkt te vinden, maar ook bij de drogist. Daar is het net even wat uitgebreider dan de Albert Heijn of Dirk. Denk hierbij aan biologische haver, glutenvrije pasta of crackers en suikervrije snoep voor diabetespatiënten. De drogist geeft je hier graag advies over.

Huishoudelijke artikelen

Ook voor de grote schoonmaak zit je goed bij de drogist. Je vindt schoonmaakmiddeltjes voor alles, zoals het schoonmaken van lastige vlekken, meubels of de oven. Biologische schoonmaakmiddelen zijn hier ook te koop. Vraag ernaar wat het beste werkt voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *