Ontspanning

Wat kun je weer doen na de Corona quarantaine?

activiteiten

Al met al hebben we in Nederland twee maanden in quarantaine gezeten. Het was pittig voor heel veel mensen, omdat iedereen zich beperkt voelde in zijn of haar vrijheid. Gelukkig heeft premier Rutte onlangs laten weten dat de maatregelen worden versoepeld. Vanaf 1 juni zijn er weer meer dingen mogelijk, mits men gepaste afstand van 1,5 meter van elkaar houdt. Natuurlijk is het ook belangrijk om handen te wassen en thuis te blijven als je klachten hebt. Zo niet, dan kun je binnenkort weer de dingen doen die je in quarantaine hebt gemist. Hieronder staan een paar tips en voorbeelden.

#1 Uit eten gaan

In quarantaine zijn er twee typen mensen: de thuiskoks of de chefs afhaalmaaltijden. Er zit eigenlijk niks tussenin, omdat de restaurants gesloten waren. Vanaf 1 juni kan elke chef weer voor zich laten koken. Je zit wel iets verder weg van de andere restaurantbezoekers dan een aantal maanden geleden. Maar toch is het gezellig om weer even uit eten te gaan bij grillroom Zoetermeer.

#2 Naar de kapper

Je hoeft je niet te schamen voor je verwarde coupe met uitgroei. Iedereen heeft last van lange haren, omdat de kappers ook twee maanden dicht zijn geweest. Het is fijn dat de natuur even zijn gang kon gaan wat de haren betreft. Toch kijken veel mensen weer uit naar een strak geknipt kapsel.

#3 Terrasje pakken

Bij de zomer denken heel veel mensen aan lekker op een terrasje zitten. Dat leek even in het water te vallen doordat de horeca dicht was. Gelukkig mogen de terrassen ook vanaf 1 juni weer open. Je kan straks weer genieten van het zonnetje in combinatie met je favoriete cocktail.

#4 Buiten sporten

In sportzalen is het moeilijk om die afstand te houden tot elkaar. Gelukkig is het steeds vaker mooi weer en daarom kun je nu lekker buiten sporten in groepsverband. Dat is niet alleen fijn als je fit wil worden. Frisse lucht is natuurlijk ook goed voor je geest en de weerstand. Beat it Corona!

#5 Een feestje geven

Was je jarig in maart of april en baal je ook zo dat je verjaardag niet door kon gaan? Nu mag je eindelijk een feestje geven. Of ben je gewoon blij dat de quarantaine voorbij is? Ook dat is reden genoeg voor een feestje. Nodig al je vrienden uit als het maximaal 30 mensen zijn. Vier de leuke tijden die in het verschiet liggen.

Wat ga jij doen als het leven weer normaal wordt? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *