Ontspanning

Quarantaine tijd: hoe maak je het leuk en gezellig in je huis?

Bloemen Den Haag

Nu we allemaal aan huis gekluisterd zitten, is het wel zo handig om het thuis leuk en gezellig te maken. Zo hou je het wat beter vol in deze lastige tijden. Je moet thuis nu namelijk alles doen: werken, sporten, borrelen en je andere hobby’s. Dat werkt beter als je je prettig voelt in je eigen omgeving.

 

Hoe houd je je huis gezellig als je thuis in quarantaine zit? Grijp deze kans om lekker te klussen en te rommelen nu je er toch de tijd voor hebt.

#1 Bestel verse bloemen

Bloemen fleuren de boel lekker op. Neem contact op met bloemen Den Haag om verse bloemen te laten bezorgen. Kies voor jouw favoriete boeketje of wissel juist elke week af. Bovendien ruiken bloemen ook erg lekker. Door fijne geuren ga je je thuis nog meer op je gemak voelen.

#2 Scheid je kantoortje van de rest van het huis

Een paar maanden geleden was de scheiding tussen werk en privé goed te overzien, omdat je naar kantoor ging. Thuis was het weer tijd voor je eigen dingen. Nu is die scheiding bijna niet zichtbaar. Als je toch gefocust aan het werk wil, scheid dan je kantoortje van de rest van het huis. Richt een speciale kamer in om daar je werk uit te voeren. Je zal merken dat je extra geconcentreerd bent.

#3 Hou je huis schoon en netjes

Het is moeilijk focussen in een rommelig huis. Wat zich om je heen afspeelt gebeurt namelijk ook in je hoofd. Besteed daarom nu elke week extra tijd aan het opruimen en schoonmaken van je huis. Je zal zien dat andere activiteiten dan ook leuker en makkelijker om te doen zijn.

#4 Maak thuis verschillende zones

Als je echt een fan van structuur en orde bent, dan is het een goed advies om verschillende zones in je huis te maken. Maak dus in je huis een eethoek, sportzone, thuiskantoor en plek om te relaxen. Ga ook buiten af en toe wandelen om je hoofd een beetje leeg te maken. Alleen maar binnen zitten is ook niet goed voor je.

#5 Knap de tuin op

Waarschijnlijk mis je het terras nu een beetje? Je kan een replica maken in je eigen tuin. Kijk rond voor een leuke loungeset op Marktplaats en fleur de boel op met planten en bloemen. Je kan ook zelf tuinsets in elkaar zetten van pallets met bijbehorende kussens. Wijntje erbij en voeten omhoog! Dan is het allemaal net echt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *