Cursus

Lang leve de digitalisering: dit kan gelukkig wél tijdens de corona

Franse les Haarlem

Door de corona crisis waren heel veel dingen niet mogelijk. We kunnen helaas nog niet naar de sportschool, het terras of naar de bioscoop. Toch is het beter om het van de positieve kant te bekijken. Wat kan er allemaal wel? De digitale middelen die we tot onze beschikking hebben maakt heel veel mogelijk. Hieronder staat waarin de corona crisis ons niet tegenhield.

#1 Talencursus

Volg je een cursus Spaans of Franse les Haarlem? Dankzij programma’s als Zoom of Skype is het mogelijk om elke week de les te volgen. In deze apps zijn ook lessen in groepsverband mogelijk. In het speciale chatvenster kun je vragen stellen aan de docent. Die kan hij of zij dan realtime beantwoorden. Het is even wennen maar net zo leuk en leerzaam.

#2 Thuis aan het werk

Door middel van een laptop met de juiste programma’s is het mogelijk om thuis alle werkzaamheden te verrichten, die je normaal gesproken ook uitvoert op kantoor. Belangrijke vragen zet je op de mail. Als je snel antwoord wil stel je die ook via Teams of Skype. De digitalisering maakt het werken op afstand gelukkig heel erg makkelijk.

#3 Sport- en danslessen

Je hoeft niet uit vorm te raken tijdens de quarantaine tijd. De meeste docenten en personal trainers verzorgen leuke lessen via zoom. Die kun je makkelijk volgen in je eigen woonkamer. Het is niet hetzelfde als die gezellige sportclub waar je wekelijks naartoe gaat. Maar het is toch een goede manier om niet helemaal uit shape te raken.

#4 Vrijdagmiddagborrels

Zelfs de vrijdagmiddagborrel gebeurt nu digitaal. Alleen moet je nu wel zorgen voor je eigen drankje en hapje. Het is wel gezellig om via het scherm weer even bij te kletsen met je collega’s. Heb je stiekem een borreltje teveel op? Je hoeft dan gelukkig niet heel ver te reizen.

#5 Huiskamerconcerten

Professionele en amateur artiesten willen toch een beetje geld verdienen. Bovendien is het hun werk om te vragen om een podium. Via apps als Zoom kun je nu ook genieten van intieme huiskamerconcerten van jouw favoriete artiest. Het is niet zo gezellig en bruisend als een concert, maar wel een stuk rustiger. Je kunt nu nóg beter luisteren naar de mooie muziek.

#6 Therapie en coaching

Ben jij in therapie of volg je een coaching programma? Ook dit kan gewoon doorgaan dankzij de digitale middelen die we tot onze beschikking hebben. Meestal gaat zo’n traject via gesprekken of counseling. Je kan dan ook gelijk bespreken hoe jij je voelt tijdens deze crisis.

#7 Online gamen

Er zijn gelukkig ook heel veel spellen die je met elkaar op afstand kunt spelen. In het chatvenster kun je samen grapjes maken om de blunders van een medespeler. Nog even volhouden voor een paar maanden en dan zit je weer met elkaar aan tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *