Therapie

Wat te doen bij communicatieproblemen?

79 Communicatieproblemen

Of het nu in de privésfeer of op je werk voorkomt dat je relaties niet soepel lopen, en wat de oorzaak ook is, met enkele sessies bij AgaLef zitten jullie weer op de goede weg. Bij AgaLef zijn ze namelijk gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die onderling communicatieproblemen ervaren. Veel van deze problemen hebben daar onbewuste overtuigingen aan ten grondslag liggen, en het is vaak ontzettend verhelderend om daar samen met een professional over te praten. AgaLef leert u wat effectieve communicatie eigenlijk betekent en wat je zelf kunt doen om anders over te komen. Beter communiceren vereist een aanpassing van beide partijen, het ligt immers nooit geheel aan één persoon maar eerder aan vastgeroeste patronen in de communicatie naar elkaar toe en dikwijls aan onuitgesproken irritaties. Door deze onder begeleiding uit te spreken en jullie communicatieproblemen te benoemen kun je de lucht klaren en samen werken aan verbeteringen.

De oorzaak van communicatieproblemen tussen geliefden

Zeker bij geliefden kan het vaak voorkomen dat ze veel meer uit hun communicatie kunnen halen dan ze op dit moment doen. Veel koppels leven langs elkaar heen doordat het drukke leven en de zorg voor de kinderen hen in beslag neemt. Communicatieproblemen zijn dan het gevolg. Je vergeet simpelweg hoe je elkaar op een rustige en respectvolle manier kunt benaderen, en reageert automatisch verdedigend, ondanks dat je partner iets helemaal niet vervelend bedoelt.

Het geheim voor het oplossen van communicatieproblemen

Ervaar jij ook dat jij en je partner moeite hebben met effectief communiceren? Hebben jullie constant ruzie? Of begrijpen jullie elkaar simpelweg niet goed en levert dat op dagelijkse basis heel veel stress op? Schakel dan de hulp in van AgaLef. Samen met een coach ga je zoeken naar de oorzaken van jullie problemen en je bewust worden van het effect daarvan. En dat is het geheim, oftewel bewustwording. We denken namelijk doorgaans niet meer na over wat we zeggen en hoe we dat zeggen, en zodra we ons daar bewust van worden gaan er ineens allemaal lampjes branden. Mensen beseffen zich hoe hun woorden op de ander overkomen en kunnen op tijd besluiten iets op een andere manier te zeggen. Daardoor krijg je een hele andere reactie terug, waardoor ook jij niet in de verdediging hoeft. Bij AgaLef merken ze dat koppels elkaar vaak juist heel goed begrijpen, maar simpelweg niet meer wisten hoe ze hun mening op een heldere manier kunnen overbrengen. Met meer wederzijds respect in jullie communicatie zul je zien dat ook jullie weer dichter tot elkaar komen en in de toekomst op een veel prettigere manier met elkaar omgaan. Dus merk jij dat de relatie met je partner je af en toe teveel wordt? Of ruziën jullie veel over niet-significante zaken? Dan is een coach van AgaLef precies wat jullie nodig hebben. Geef het eens een kans, want baat het niet dan schaadt het niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *