Uncategorized

Gastouder Woerden

kinderopvang

Net als veel mensen ben jij misschien op zoek naar een oplossing voor de opvang van jouw kinderen. Dat kan best lastig zijn. Want welke opvang past nu het beste bij jouw kind? Kosten kunnen ook een rol spelen. Of misschien ben je op zoek naar een opvang met flexibele tijden. In veel situaties ervaart men dat de reguliere opvang niet altijd de oplossing biedt. Daarom kiezen veel ouders tegenwoordig voor gastouderschap. Ben je op zoek naar een gastouder in Woerden, dan zijn er verschillende opties.

Wat is gastouderschap

Gastouderschap is een kinderopvang op persoonlijke basis. Dat betekent: een gastouder is niet verbonden aan de reguliere opvang maar vangt kinderen in de persoonlijke thuisomgeving op. Kinderen kunnen bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg bij de gastouder thuis gebracht worden. Deze vangt de kinderen dan gedurende de dag op in het eigen huis. Vaak hebben gastouders ook nog andere kinderen in de opvang. Zo ontstaat er een natuurlijke omgeving zoals kinderen thuis gewend zijn, en kan het dagelijks leven als zodanig voor kinderen nog door blijven gaan. Je kunt niet zomaar gastouder worden. Gastouders moeten zowel over een geschikt diploma als over een verklaring omtrent goed gedrag (VOG) beschikken. Ook een certificaat voor EHBO bij kinderen is verplicht. Net als registratie bij een gastouderbureau.

Waarom gastouderschap

Er zitten veel voordelen aan het in de hand nemen van een gastouder. Allereerst is er het financiële voordeel. Gastouderschap is vaak aanzienlijk goedkoper dan de reguliere opvang. Bovendien zijn gastouders vaker bereid om flexibeler met tijden om te gaan. Iets dat vaak een rol speelt bij ouders met wisselende en onregelmatige werktijden. Daarnaast speelt voor veel ouders mee dat hun kinderen, hoewel ze niet in hun eigen huis kunnen zijn, nog steeds een gevoel van thuis-zijn ervaren. Die huiselijkheid kan door gastouders geboden worden. Ook is er vaak bij gastouders meer tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht voor kinderen. Kinderen worden dagelijks in een vertrouwde omgeving opgevangen en spelen met kinderen in overzichtelijke groepen. Gastouders mogen namelijk maximaal 6 kinderen tegelijkertijd opvangen.

Uitkomst

Om deze redenen kiezen mensen steeds vaker voor gastouders. De ervaring is dat kinderen op deze manier minder problemen ondervinden van het heen en weer geslingerd worden tussen thuis en opvang. De natuurlijke gang van zaken blijft in stand. Wanneer kinderen oud genoeg zijn om naar school te gaan, kunnen zij door de gastouder van school worden gehaald en ontstaat er voor kinderen na schooltijd ook een ‘thuisgevoel’. Gastouderschap is dus zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar opvang. Het is natuurlijk wel belangrijk om een gastouder te vinden die bij jou en je kinderen past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *