Uncategorized

Als een zelfstandig ondernemer werken

112 ZZP vacatures

Zelfstandig ondernemer of ZZP’er worden is een ontzettend populaire trend geworden binnen verschillende sectoren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je als ZZP’er te ontwikkelen en te werken. Je kan bijvoorbeeld zelf beslissen wat voor opdrachten je aanneemt en wat voor werk je gaat doen. Hierdoor kan je heel specifiek op je eigen kwaliteiten en vaardigheden inspelen. Dit is een heel groot voordeel. ZZP’er zijn heeft ook andere voordelen. Je kan namelijk je eigen tijd indelen en je bepaalt zelf je uurtarief of tarief per project. Daarnaast zijn je vakantiedagen bijvoorbeeld ook volledig zelf te bepalen.

 

Op zoek naar werk

Als zelfstandig ondernemer kan het af en toe wel lastig zijn om werk te vinden als je netwerk nog niet zo groot is. Dit komt vaak voor als je net bent begonnen als ZZP’er en niet zo goed weet waar je moet beginnen met netwerken. Het is daarom ontzettend belangrijk om ook naar ZZP vacatures te kijken. Deze vacatures zullen jou helpen om een begin stap te maken in de richting van een mooi netwerk. Als je namelijk een aantal goede opdrachten hebt gedaan dan wordt het steeds makkelijker om je netwerk te vergroten. Het leuke aan dit netwerk is dat je steeds meer mensen leert kennen en dat je kenniskring hierdoor ook groter wordt. Vaak werkt het zo dat wanneer je een opdracht goed hebt uitgevoerd, je opdrachtgever dit vertelt aan andere mensen en jou wellicht ook gaan inhuren.

 

Hoe word je ZZP’er?

Je kan op elk moment zelf besluiten om te gaan ondernemen. Als je dit gaat doen, dan is het wel heel belangrijk om een goed plan te hebben. Als je namelijk zonder een of ander plan gaat beginnen dan kan dit heel verwarrend worden en kan het wellicht niet zo succesvol uitpakken als je zelf denkt. Vrijwel in elke sector zijn er ZZP’ers vacatures, maar er zijn in sommige sectoren meer dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan de creatieve sector. Veel grafisch ontwerpers of schrijvers doen hun werk op opdrachtbasis. Een editor zou bijvoorbeeld per tekst een betaald krijgen in plaats van per maand. Op deze manier houd je dus controle over je eigen projecten en krijg je daadwerkelijk betaald voor het échte werk dat je levert en niet omdat je elke dag van 9 tot 5 op kantoor zit. In andere sectoren is dit natuurlijk niet het geval en het hang er vooral af van wat je zelf graag wilt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *