Eten

Wijn

wijn

Wijn is een alcoholische drank die gemaakt is van druiven. Pas vanaf dat je 18 bent mag je in Nederland legaal wijn drinken, onder de 18 jaar is het nog illegaal. Dit is zo omdat er alcohol in wijn zit. Veel mensen drinken wel eens een wijntje. Waar zoete witte wijn vooral populair is bij wat jongere meiden, drinken vaak wat oudere mensen een rood wijntje bij het eten. Vaak is er een bepaalde wijn geschikt bij bepaald soort eten. Bijvoorbeeld witte wijn smaakt goed bij vis. Rode wijn smaakt juist goed bij een lekkere biefstuk. Sommige mensen hebben hun werk gemaakt van advies geven over waar welke wijn goed bij past. Deze mensen heten vinologen.

 

Wijnpakket

Als je af en toe een wijntje drinkt, kan het voordelig zijn om een wijnpakket te bestellen. Hierin zitten dan de wijnen van jouw keuze. In de supermarkt zijn namelijk vaak niet alle soorten wijn te koop. Ook kun je zo van een soort wijn vaak een goedkoper pakket bestellen. Een pakket van zes flessen is namelijk vaak goedkoper dan een fles van dezelfde wijn zes keer los kopen. Daarnaast is een wijnpakket heel fijn om nieuwe wijnen te kunnen proberen en om verschillende wijnen in een keer te kunnen aanschaffen. Ook is het fijn dat je niet meteen een doos van zes wijnen van een soort hoeft te kopen als je deze eerst wil proberen. Je kan nu dus meerdere soorten wijn bestellen en uitkiezen welke jij het lekkerste vindt.

 

Wijnpakket bestellen

In een wijnpakket kan je alle wijnen die je maar wil combineren. Zo kun je witte wijn en rode wijn combineren, maar ook bubbeltjeswijn, rosé en zoete wijn zijn mogelijk om in het pakket te stoppen. Daarnaast is het mogelijk om wijnen uit verschillende streken te combineren. Als er vrienden komen eten, kun je ze hiermee verrassen door bij elke maaltijd een andere wijn te serveren. Ook is een wijnpakket leuk om cadeau te geven. Hiermee verras je je vrienden sowieso en zo geef je hen ook de mogelijkheid om nieuwe wijnen te proberen. Het online bestellen van wijnen is daarnaast erg eenvoudig. Bij alle wijnen staat een omschrijving van de smaak en andere kenmerken. Daarnaast kun je ook filteren op kenmerken. Zo kun je een druivensoort, land of smaak van tevoren selecteren. Hierdoor is het makkelijk om de wijn van jouw keuze te vinden. Vervolgens kun je er zes uitkiezen, die dan in een doos bij jou thuis worden bezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *