Verzorging

Haarwerkspecialist in Rotterdam

214 Haarwerkspecialist Rotterdam

Een haarwerkspecialist is expert in het maken van haarwerken en pruiken. Als je last hebt van tijdelijke haaruitval of kaalheid kan een haarwerkspecialist je helpen. Als je de oorzaak van haarverlies weet, kijkt de haarspecialist naar een geschikt haarstuk. Erna Blok is een professionele haarwerkspecialist in Rotterdam.

Wat houdt een haarwerkspecialist in

Een haarwerkspecialist heeft veel kennis en is zeer empathisch. Het nemen van een haarstuk kan een emotioneel proces zijn. Een haarwerkspecialist krijgt hier veel mee te maken en gaat hier fijn mee om.

Een haarwerkspecialist werkt met verschillende haarwerken. Haarwerken zijn hetzelfde als pruiken, haarstukken of haaroplossingen. Waarom verschillende woorden worden gebruik voor het woord haarstuk is niet bekend. Het enige verschil is dat mensen met een pruik vaak een synthetische pruik bedoelen en met een haarwerk natuurlijk haar. Toch zijn er genoeg pruiken van natuurlijk haar en haarwerken met synthetisch haar, omdat het dus om hetzelfde product gaat.

Passend haarstuk

Een haarwerkspecialist beoordeeld wat het beste bij je past en kiest samen met jou een haarwerk. Afhankelijk van onder andere de reden vaak haarverlies kiest een haarwerkspecialist een algemeen haarstuk of een haarstuk op maat. Als een gewoon haarstuk niet goed zit, dan wordt een haarstuk op maat gemaakt. Je hoofd wordt opgemeten en alles wordt aangepast. Een haarwerkspecialist heeft hier speciale cursussen voor gevolgd. Doordat de haarwerkspecialist dit vaker heeft gedaan weet de haarwerkspecialist precies wat fijn voor je is.

Bij tijdelijk haaruitval wordt er gekozen voor een ander haarstuk dan bij permanente haaruitval. Haaruitval kan veel oorzaken hebben. Zo zijn er meerdere aandoeningen die haarverlies veroorzaken. Bij een chemokuur zie je vaak tijdelijke uitval. Daarom wordt individueel wordt afgestemd wat er nodig is. Een haarspecialist geeft deskundig advies over de mogelijkheden.

Haarproteses

Naast de verschillen in materiaal kan een haarwerk ook verder worden aangepast. Een haarwerk kan helemaal aangepast worden op jouw wensen. Zowel de kleur als het model van het haarstuk wordt helemaal aangepast. De prijs is afhankelijk van het materiaal en de aanpassingen die worden gebruikt. Voor een permanent haarstuk is de kwaliteit anders dan een tijdelijk haarstuk. Hier zitten ook verschil in kosten. Voor een permanent haarstuk wil je dat het perfect zit, dat het goed voelt en dat het bij je past. Voor een permanent haarstuk neemt de haarwerkspecialist dan ook echt de tijd. De mooiste haarwerken kunnen gemaakt worden. Bij deze haarwerken worden de haren los van elkaar in het stuk gezet. Doordat de haarwerken met de hand gemaakt worden zie je niet het verschil met echt haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *