• Informatie

  Medium in Den Haag

  Medium Den Haag (1)

   

  Heb je ooit wel eens vragen die je graag aan een overledene dierbare zou willen stellen? Heb je altijd gedacht dat dat nooit meer mogelijk zou zijn? Als je je ervoor open stelt is er zeker een manier om nog in contact te komen met overledenen. Zoek je een medium in Den Haag? Lees hier wat een medium voor jou kan betekenen.

  Contact leggen met een overleden dierbare 

  Een medium is er in gespecialiseerd om contact te maken met degene die niet meer op de aarde zijn. Mediums zijn helderziend en helderwetend. Dit kan voor veel mensen de antwoorden en helderheid geven waar ze lang op hebben gewacht. Het kan ook zijn dat er nog een paar dingen zijn de je had willen zeggen, maar hier nooit de gelegenheid voor hebt kunnen krijgen. De medium gaat samen met jou contact maken en geeft je zo nog een laatste mogelijkheid om contact te maken met je dierbare. 

  Onopgeloste familie problemen

  Het kan voorkomen dat er in jouw jeugd problemen zijn ontstaan die je iedere dag onbewust nog steeds met je meedraagt. Als een of meerdere gezinsleden zijn overleden kan het uitdagend zijn om deze problemen op te lossen. Misschien is een laatste contact om iemand te kunnen vergeven of iemand te leren begrijpen wel essentieel voor de verdere loop van jou leven. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je vroeger altijd het gevoel hebt gehad dat je alles fout deed in je vaders ogen en je je daarom nog steeds onzeker voelt. Erachter komen waarom jou vader je dat gevoel gaf kan je verder helpen in je eigen healings proces. 

  Hoe weet je of het contact daadwerkelijk met jouw dierbare is?

  Om te bewijzen dat het contact daadwerkelijk wordt gemaakt met de juiste persoon, worden er vijf vragen gesteld aan deze persoon door de medium. Als de antwoorden die de medium doorgeeft de juiste zijn volgens degene die contact zoekt, vormt dit een bewijs dat er een contact is gemaakt. Het kan ook voorkomen dat het niet mogelijk is contact te maken met de dierbare. Dit kan een teken zijn dat het niet het juiste moment is om contact te leggen. Hierna kan worden gekeken naar andere oplossingen. Een medium zal er alles aan proberen te doen jou te helpen om meer rust te vinden en je verhaal met een dierbare op een juiste manier te accepteren

 • Beauty

  Op zoek naar een kapsalon in Rotterdam Centrum?

  Kapper 3

  Het haar is het sieraad van de mens. Dan kan het er maar beter altijd tip top uitzien. Een Kapsalon Rotterdam Centrum kan hiervoor zorgen. Iedereen heeft wel eens een bad hair day of weet even niet meer wat die met z’n haar aan moet. Het is te lang, te futloos, te flets. Herkenbaar? Bezoek dan een kapsalon in Rotterdam Centrum Zij zitten nooit met hun handen in het haar en kunnen ervoor zorgen dat jij met een gelikt kapsel weer de deur uitloopt. Als je regelmatig terugkomt ben je altijd gegarandeerd van een verzorgde haardos en heb je daar in ieder geval geen kopzorgen meer over.

  Wat is allemaal mogelijk?

  Je kunt ervoor kiezen om je haar een goede beurt te geven. Je kunt het laten knippen, maar ook laten verven, stijlen en permanenten. Zin om even helemaal op te gaan in een goede look? Je kunt ook je wimpers laten doen en eventueel het harsen en epileren kun je aan deze experts over laten. Bij binnenkomst voel je je direct op je gemak en er wordt je het gevoel gegeven alsof je thuis bent door je te voorzien van een lekkere kop koffie of thee. Je kunt snel plaatsnemen en alle haarzorgen worden je uit handen genomen. De kapper is zowel voor mannen als vrouwen toegankelijk. Je haar wordt met zorg behandeld en ook aan de nazorg met goede producten is gedacht. Zo kun je de het haar ook thuis goed verzorgen, zodat het zijn gezondheid zo lang mogelijk behoudt.

  Maak een afspraak

  De ervaringen van mensen die de kapper in Rotterdam hebben bezocht zijn erg goed en ook komen zij vaak weer terug wanneer het kapsel weer toe is aan een knip- of verfbeurt. De ervaringen bij velen waren zelfs zo goed, dat ze hun bruidscoup er door hebben laten doen.  Dus ben je toe aan een fresh hair cut maak dan snel een afspraak.  Natuurlijk kun je ook eerst even bellen of een telefonische afspraak maken. Je kunt ook een bezoek brengen aan de website. Online kun je namelijk alles lezen over de services die de kapsalon aanbiedt. De kapsalon is goed bereikbaar en heeft ruimte openingstijden. De kapsalon is zeven dagen in de week geopend. Wanneer je een bezoek brengt ben je er in ieder geval zeker van dat jij goed voor de dag komt en dat je haar sterk en gezond blijft. Die zorgen kan de kapsalon voor je wegnemen en de kwaliteit en service bieden die jouw haar verdient voor een scherp en voordelig tarief. Dus grijp je kans en maak snel kennis met een van de gecertificeerde kappers.

 • Diensten

  ‘Zo gezegd zo gedaan’

  waters

   

  Voor trainingen over TOS ben je bij ‘Zo gezegd zo gedaan’ aan het juiste adres. Er is veel expertise in huis waardoor er inhoudelijke en praktische trainingen worden aangeboden.

  Wanneer een kind gediagnosticeerd is met TOS, wordt er bedoeld dat het kind een neurologische ontwikkelingsstoornis heeft. Hierdoor hebben de hersenen moeite met het verwerken van taal. In alledaagse situaties kan een kind het lastig vinden om zich te verwoorden of snapt het kind niet wat er precies wordt bedoeld. Vaak is te zien dat de taal- en spraakontwikkeling achterloopt in vergelijking met leeftijdsgenootjes. TOS is niet op te lossen door simpelweg meer taal aan te bieden. Dit komt omdat de oorzaak een combinatie is tussen genen en omgeving.

  Kinderen met TOS kunnen vaak prima andere mensen verstaan en hebben een normaal IQ. Daarentegen is het voor hen lastig om grammaticale regels aan te leren en zie je ook dat het aanleren van de moedertaal niet soepel verloopt. Ook hebben kinderen met TOS een verhoogd risico op problemen op het gebied van sociale situaties, emoties en gedrag. Het is daarom erg belangrijk dat je goede zorg kunt bieden aan kinderen met TOS. Dit kun je doen door te werken volgens de TOS richtlijnen. Hierdoor ben je ervan verzekert dat je kwaliteitszorg biedt.

   

  Richtlijnen voor TOS: masterclass

  Het leren werken volgens de TOS richtlijnen kun je leren in de masterclass die wordt aangeboden door ‘Zo gezegd, zo gedaan’. In de ‘Masterclass Richtlijn TOS’ wordt TOS behandeld in de vorm van een stappenplan waardoor je makkelijk de vertaalslag naar de praktijk kan maken. Ook worden er belangrijke aanbevelingen behandeld die je in je dagelijkse werk mee kan nemen. Verder komt er naar voren hoe je de richtlijn TOS kunt registreren in jouw zorgdossier.

  Globaal gezien zullen de volgende onderwerpen in de training naar voren komen. Ten eerste wordt het onderwerp ‘signaleren van TOS’ behandeld. Hierin wordt met name aandacht besteedt aan meertaligheid en hoe dit invloed kan hebben op de diagnose TOS. Ten tweede worden in- en exclusiecriteria behandeld die een grote rol spelen bij het stellen van de diagnose. Vervolgens wordt er ingegaan op de diagnostiek. Er worden instrumenten behandeld die een voldoende COTAN-beoordeling hebben gescoord. Verder wordt de meertaligheidsanamnese belicht. Een ander onderwerp met betrekking op de diagnostiek is mono- versus multidisciplinaire diagnostiek. Hier heb je waarschijnlijk in jouw werk al mee te maken gehad en we maken hier dus wederom de vertaalslag naar de praktijk. Na de diagnostiek wordt er aandacht besteedt aan effectieve behandelmethoden en therapie. Een laatste onderwerp dat naar voren komt is het doorverwijzen naar een andere hulpverlener of het stoppen van de behandeling.

  Tijdens de training is er veel ruimte voor discussie en vragen. Als je meer wilt weten over de juiste toepassing en registratie van de richtlijn TOS, dan kun je de masterclass ‘Richtlijnen voor TOS’ bij ‘Zo gezegd, zo gedaan’ volgen.

 • Diensten

  Mitsubishi airco

  cold-car-bmw-e46

  In de hete zomerdagen heeft iedereen behoefte aan verkoeling. Als je even lekker binnen wil zitten, is het natuurlijk belangrijk dat het lekker koel is in de ruimte waar je je bevindt. Een goede oplossing hiervoor is het gebruik maken van een airco. Maar airco’s zijn er zeker ook voor koudere dagen, omdat ze ook lucht kunnen verwarmen. Ons hedendaagse leven is eigenlijk niet meer te bedenken zonder het gebruik van airconditioning. Deze zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Er zijn ook een heleboel verschillende merken. Eentje hiervan is bijvoorbeeld de Mitsubishi airco.

  Over airco’s

  Rekening houden met het klimaat is natuurlijk niks nieuws meer. In de winter doe je een kachel aan, in de zomer zet je het raam open; iedereen doet het tegenwoordig. Toch vinden sommige mensen dit alweer verleden tijd. Veel mensen gebruiken tegenwoordig namelijk airconditioning. Hiermee kun je gemakkelijk het gewenste klimaat in je huis creëren. Hedendaagse airconditioners zorgen voor schone, gekoelde en gezonde lucht in je huis. Hedendaagse airco’s maken daarnaast geen of bijna geen geluid, zodat je ongestoord kan werken of andere dingen kan doen. De meeste restaurants, hotels en cafés maken tegenwoordig ook gebruik van airconditioning. Een airco kopen wordt steeds populairder.

  Misvattingen over airco’s

  Er zijn een heleboel misvattingen over airco’s. Zo denken veel mensen dat je airco’s alleen in de zomer kunt gebruiken. Dit is echter niet waar. Je kunt een airco het hele jaar gebruiken. Ze zorgen namelijk niet alleen voor koude lucht, maar kunnen zeker ook verwarmen, de luchtvochtigheid aanpassen of de lucht filteren. Veel mensen denk ook dat airco’s grote onhandige apparaten zijn die enorm in de weg staan. Dit is ook niet geval. Natuurlijk bestaan er wel grote airco’s, maar deze zijn vaak op wieltjes waardoor ze niet per definitie in de weg zullen staan. Daarnaast zijn er ook zogeheten vaste airco’s. Deze hangen, zoals de naam al zegt, op een vaste plek in je huis of werkplek. Deze apparaten kun je aan een want of plafond hangen en zijn vrijwel onzichtbaar, omdat ze ook weggewerkt kunnen worden. Een andere misvatting is dat mensen denken dat airco’s enorm duur zijn. Dit komt vooral omdat mensen op hete zomerdagen erg impulsief een nieuwe airco aanschaffen. Later komen ze er dan achter dat ze beter een écht goede airco in hun huis hadden moeten laten installeren. Het aanschaffen is duurder, maar de afschrijvingen een heel stuk lager.

 • Wonen

  Hoe creëer je een Oosterse sfeer bij jou thuis?

  mozaiek lampen

  Het ziet ernaar uit dat we voorlopig niet op vakantie kunnen. Als je dat wel wil mag je waarschijnlijk je hele spaarrekening leegplunderen. De reizen worden komende tijd extra duur. Dat is natuurlijk ontzettend zonde! Echter kun je het gevoel van teleurstelling verhelpen door thuis lekker te gaan klussen. Je kan je huis een beetje aankleden in Oosterse sferen. Door het Midden-Oosten in je eigen huis te halen krijg je toch een beetje dat vakantiegevoel als je thuis bent. Door de quarantaine zit je daar ook nog wel voorlopig. Redenen genoeg dus om gelijk aan de slag te gaan met het pimpen van de kamers van je eigen huis. Hoe je dat het beste kan doen lees je in dit artikel.

  Mozaïek lampen

  Mozaïek lampen zijn helemaal hip op dit moment. Normaal gesproken kun je deze mooie lampen bewonderen in Turkse of Arabische huishoudens. Maar ook in jouw huis zullen ze zeker niet misstaan. De lampen zijn bekleed met doorzichtig glas in verschillende kleuren. Als de lamp aanstaat reflecteren de kleuren op de muren en dat geeft een prachtig gezicht. Je kan kiezen voor een mooie mozaïek lamp in één kleur of in meerdere kleuren.

  Waar hang je de lampen?

  Een mozaïek lamp is een echte blikvanger. Hang hem dus boven je salontafel of eethoek. Maak het niet te druk en kies voor één soort mozaïek lamp per ruimte. Het moet warmte afgeven. Het is niet de bedoeling dat je er scheel van gaat kijken.

  Oosters tapijt

  Oosterse tapijten horen ook helemaal thuis in een warm en gezellig interieur. Het voordeel is dat het de ruimte opleukt. Bovendien zorgt een tapijt ook voor warmte op een andere manier. Het isoleert de kou die van de grond af komt en dat is lekker als je graag met blote voeten door de kamer loopt.

  Hoe te combineren?

  Ook met tapijten geldt dat overdaad schaadt. Maak het niet te gek met alle kleuren en vormen. Heb je al een bank met een motiefje of een hele kleurrijke lamp. Kies dan voor een kleed in dezelfde kleur, maar wel met een rustiger printje. Dan gaat het niet te snel vervelen.

  Oosterse accessoires

  Wil je nog net even een stapje verder gaan met de Oosterse sferen in huis? Zoek dan een paar leuke accessoires die bij jouw stijl passen. Denk aan mooie fotolijstjes, wierookhouders of kandelaars op de schouw of vensterbank. Kijk ook goed welke planten jij bent tegengekomen op je favoriete vakantieadres. In warme landen kom je vaak cactussen en aloë vera tegen. Het groen past overal bij en geeft ook nog eens extra sfeer. Breng dus ook zeker een bezoekje aan het tuincentrum om je interieur op te leuken.

 • Beauty

  Een goede kapper in Maastricht

  Kapper

   

  Een mooi en uniek kapsel kan veel doen voor je zelfvertrouwen. Voor zo’n kapsel heb je uiteraard een goede kapper nodig. Je hebt in Maastricht vele kapsalons, maar hoe vind je nou echt een goede kapper in Maastricht? In dit blog lees je waar je op moet letten als je een goede kapsalon zoekt. 

   

  Gediplomeerd personeel 

   

  Let er op dat de kapsalon gediplomeerd personeel in dienst heeft. Dit kan je vaak terugvinden op de site of anders even vragen in de salon zelf. Zo weet je zeker dat de kapsters professioneel te werk zullen gaan. Ook is het een pre als het personeel ervaren is in het vak, zo weten ze wat ze aan het doen zijn en zullen ze precies weten hoe ze jouw haar het beste tot haar recht kunnen laten komen. Kijk daarnaast ook of ze zowel gespecialiseerd zijn in het knippen van mannen, als vrouwen, als kinderen als dat nodig is voor jou. 

   

  Moderne kniptechnieken

   

  Als je graag een origineel kapsel wil dan is het belangrijk om te weten of de kapsters gebruik maken van moderne kniptechnieken. Ook is het handig als de kapsters weten hoe ze verschillende kleurtechnieken kunnen toepassen op jou haar. Als je het ziet zitten is het fijn om de mogelijkheid te hebben om de kapster te vragen voor jou een kapsel uit te zoeken die ze bij jou vindt passen. Met veel ervaring zal de kapster precies weten wat voor jou wel of niet zal werken. Zo kom je zeker weten thuis met een origineel kapsel die goed bij jou past.

   

  Goede haar producten 

   

  Verder is het goed om te weten of een kapsalon gebruik maakt van goede haarproducten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je zelf altijd natuurlijke producten voor je haar gebruikt en je daarom ook graag wil dat de kapster alleen natuurlijke producten gebruikt voor jou haar. Dit is handig om voor dat je behandeld wordt even na te vragen. Het is in ieder geval belangrijk dat de kapsalon gebruik maakt van professionele haar producten zodat jou haar optimaal behandeld wordt. Als een bepaald product waar de kapster gebruikt van maakt voor jou haar heel goed blijkt te werken is het handig als je de mogelijkheid hebt het product aan te schaffen voor thuisgebruik. Hierbij kan je ook tips vragen aan de kapster hoe je het product het beste kan gebruiken voor je haarverzorging. 

   

 • Gezondheid

  Wat is de ziekte van Lyme?

  ziekte van lyme

  De ziekte van Lyme, of Lymeziekte, is een infectieziekte die door de bacterie Borrelia veroorzaakt wordt. De ziekte heeft haar naam te bedanken aan een klein stadje in Amerika, Old Lyme, waar de ziekte in de jaren ’70 werd herontdekt. De ziekte van Lyme wordt in de meeste gevallen overgedragen door de beet van een geïnfecteerde teek. De teek nestelt zich op de huid en zuigt zich vervolgens vol met bloed. Is het een geïnfecteerde teek? Dan kunnen de Lyme-bacteriën worden overgedragen naar de mens. Het is ook bewezen dat zwangere vrouwen de ziekte van Lyme kunnen doorgeven aan hun ongeboren kind. Het meest voorkomende symptoom van de ziekte is een rode ring op de plaats waar de teek zich aan de huid heeft vastgehecht. Dit is niet altijd het geval, mensen kunnen ook besmet raken zonder dat ze een rode ring hebben gesignaleerd. In het geval van besmetting, is er de Ziekte van Lyme behandeling. De diagnose van de besmetting is een klinische diagnose en wordt gesteld door een arts.

  Gevolgen ziekte van Lyme

  Als de Borrelia bacterie zich eenmaal in het lichaam bevindt, tast de bacterie vooral het zenuwweefsel, gewrichten, de huid en het hart aan. Klachten die in de eerste drie maanden vooral voorkomen zijn griep, hoofdpijn, spierpijn, nekpijn, en vermoeidheid. Na deze drie maanden, als de ziekte onopgemerkt door kan gaan naar de volgende fase, ontstaan er ernstigere klachten. Bij deze late Lymeziekte kunnen er gewrichts-, huid-, neurologische-, of hartklachten ontstaan. De klachten die met het zenuwstelsel te maken hebben komen het meest voor; zenuwuitval of zenuwpijn op willekeurige plekken in het lichaam.

  Behandeling ziekte van Lyme

  Antibiotica is een succesvolle behandeling als dit vroeg na de besmetting gebeurt. Alhoewel antibiotica veel wordt gebruikt als ziekte van Lyme behandeling, zijn de meningen van artsen en wetenschappers over de behandeling van de Lymeziekte zeer verdeeld. Omdat de meningen zo verdeeld zijn, zijn er meerdere zorgrichtlijnen ontstaan: de ILADS-richtlijn, de DGB-richtlijn, en de CBO-richtlijn. Door al deze verschillende zorgrichtlijnen wordt het in ieder geval duidelijk dat er nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig is om tot een betere behandeling te komen. Iets wat wetenschappers wel zeker weten is dat hoe langer iemand besmet is, hoe moeilijker het is om de ziekte met succes te behandelen. Wanneer de ziekte te laat of onvoldoende behandeld is, kan een patiënt zelfs chronische Lyme ontwikkelen. Naast antibiotica is het belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te hebben en gezonde voeding te nemen.

 • Ontspanning

  Voerboten Huren

  voerboot

  Iedereen wil wel eens een weekendje lekker varen, maar niet iedereen heeft een boot. Een ideale oplossing is dan om een bootje te huren! Je hebt dan voor een dagje een boot. Hou je ook veel van vissen? Dan is het ook erg leuk om een voerboot te huren. Met een voerboot wordt vissen nóg leuker en gemakkelijker. Veel mensen vinden voerboten overbodig, maar dat is het zeker niet! Een voerboot is tijdens het vissen zeker geen overbodige luxe. Als je die voor een dagje wil uittesten of gebruiken, ben je dus op zoek naar een voerboten verhuur. Hiermee hoef je dus niet eentje aan te schaffen, maar kun het gewoon een dagje proberen!

  Wat is een voerboot

  Een voerboot wordt gebruikt in de visserssport. Een ander woord voor voerboot is ‘baitboot’. Met een voerboot kun je op afstand een bak moet voer besturen, waardoor je de groepen vissen naar een bepaalde plaats kunt lokken. Het is belangrijk dat een voerboot niet te zwaar, maar ook niet te licht. Ook is het belangrijk dat een voerboot stevig is en niet snel zinkt. De meeste voerboten zijn gemaakt van kunststof, maar sommigen zijn van carbon gemaakt. Belangrijk is ook dat een voerboot een goede accu heeft. Je wilt natuurlijk niet dat je ineens zonder accu zitten. Het is daarom goed om een goede accu te hebben, echter maakt dit de voerboot natuurlijk we zwaarder. Een andere oplossing is dan om een reserve accu mee te nemen. Waar je ook rekening mee moet houden is hoeveel voer je wilt meenemen. Na het gebruik van de voerboot is het verstandig om het apparaat goed op te laten drogen.

  Karper vissen

  Veel mensen vissen specifiek op karpers. Als je bijvoorbeeld op grote groepen karpers wil vissen, is een voerboot super handig. Je kunt hiermee op afstand makkelijk de vissen naar een bepaalde plaats lokken. Hiermee wordt het dus makkelijker om de vissen te vangen. Een voerboot is vanaf een erg grote afstand bestuurbaar. In de voerboot zit, zoals de naam al aangeeft; voer. Het voer glijdt gemakkelijk uit de bak, waardoor je de vissen naar een bepaalde plek kunt lokken. De meeste voerboten hebben één bak waar het voer in zit, maar sommigen hebben ook twee bakken. De techniek van voerboten wordt vooral bij het karpervissen gebruikt, maar het is natuurlijk ook te gebruiken bij andere soorten vissen.

 • Kinderen

  Gezonde voeding voor peuters

  Babyvoeding

  Net als voor volwassenen is het voor de ontwikkeling van peuters belangrijk dat ze gezonde voeding binnenkrijgen. Er zijn veel ouders die zich afvragen: wat eet een peuter? Omdat peuters inmiddels een mond vol tanden hebben, kunnen ze al goed bijten en dus gewoon eten wat de pot schaft.

   

  Hoeveel eet een peuter per dag?

  Natuurlijk zal het per peuter verschillen wat ze eten. Er zijn peuters die veel eten, anderen eten minder, maar het kan ook zijn dat ze de ene dag veel eten en de andere dag wat minder. En dat is ook helemaal geen probleem, zeker als je kind voldoende bijkomt en groeit. Hoeveel een peuter eet, is op zich niet zo belangrijk, wat eet een peuter is de vraag die we ons moeten stellen. Zorg ervoor dat je kind elke dag iets eet uit elk vak van de schijf van vijf. Gezonde maaltijden zien er ongeveer als volgt uit:

   

   

  Dagelijkse maaltijden

  Van het ontbijt wordt gezegd dat het de belangrijkste maaltijd is van de dag, een stevig ontbijt is dan ook de boodschap. Het middag- en avondeten mag het dan wat minder zijn. Een goede maaltijd bestaat onder andere uit de volgende voedingsmiddelen:

  • Brood en/of granen, liefst afwisselend gebruiken. Voor de vitaminen en mineralen die zorgen voor het krijgen van energie.
  • Melkproducten, maar niet te veel 500 ml is genoeg. Hierdoor krijgt je peuter voldoende eiwitten, calcium en vitaminen binnen.
  • Ei, vlees of vis, maar vlees met mate en liefst niet meer dan 1 keer per dag. Deze voeding voorziet ook weer van de nodige eiwitten, vitamines en mineralen.
  • Fruit en groenten, ook vers geperst fruitsap. Deze bevatten koolhydraten, vezels en vitaminen. Fruit kan je kind eventueel met yoghurt eten.
  • Water, of vruchtenthee. Geef je kind zeker geen koffie of groene thee, want dat is niet goed voor peuters.
  • Vet en zoetigheid. Gebruik plantaardige margarine voor vitaminen A en D. Zoetigheid mag, maar daar moet je zeker niet mee overdrijven.

   

  Tussendoortjes

  Naast de drie maaltijden kun je enkele tussendoortjes inlassen, maar niet meer dan twee of drie anders heeft je kind geen honger meer bij de hoofdmaaltijden. Bovendien is het niet goed voor de tanden om de hele dag te eten. Voorzie altijd een gezonde snack zoals fruit of yoghurt, speciale kinderkoekjes met granen en af en toe eens een snoepje.

   

  Wat geef je je peuter beter niet?

  Een peuter kan dus zo goed als alles eten, toch is het goed om ook even te kijken naar de vraag: wat eet een peuter beter niet? Er zijn enkele producten die je beter mijdt in de maaltijd van peuters. Rauw vlees en rauwe vis bevatten bacteriën die schadelijk zijn voor de gezondheid van je peuter net als rauwe melk en rauwe eieren.

  Wil je dat je kind elke dag gezond eet, maar heb je zelf niet altijd zin of de tijd om (gezond) te koken? Dan heb je de mogelijkheid om gezonde, 100% vegetarische maaltijden te bestellen met biologisch geteelde groenten en fruit, die bij jou thuis worden afgeleverd.

 • Cursus

  Hoe kies je de juiste puppycursus

  Puppy cursus

  Je hebt eindelijk je nieuwe gezinslid kunnen ophalen en deze harige viervoeter hoort natuurlijk ook netjes opgevoed te worden. Hiervoor kan je een Puppycursus Voorburg volgen. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je een goede keuze maakt voor een puppycursus. In dit artikel gaan we erop in waarop je moet letten bij je keuze voor een puppycursus.

  Wanneer beginnen met je puppycursus

  Dit kan in principe gelijk zodra je puppy gewend is aan zijn nieuwe huisje. Tot 14 weken heeft een puppy een zogenoemde socialisatie fase waarin hij open staat voor nieuwe indrukken. Dit is dus de ideale periode om met hem op cursus te gaan. Maar zelfs daarna is het beter om slechte gewoontes te voorkomen dan ze af te leren. Als je ervoor kiest om een gewone puppycursus te volgen dan is het belangrijk dat de training goed begeleid wordt. Dit houdt in dat niet alle pups loslopen en aan het spelen zijn, omdat ze nog geen sociale vaardigheden kennen. Ze moeten in hun gedurende hun spel waar ze dit leren bijgestuurd worden. Het laatste wat je wilt is een angstige of opdringere hond. Je kan er ook voor kiezen om een online puppycursus te volgen. Dit klinkt misschien wat raar, maar als je weet waarop je moet letten als je de pup vaardigheden aanleert dan is dit zeker een geschikte methode. Vaak wordt onderschat hoe goed een online cursus kan zijn, het merendeel van de dag breng je door met je pup en je dient zelf dan ook voor een goede socialisatie te zorgen. Als je een onzekere pup hebt dan is het zelfs ideaal om alleen met het baasje nieuwe ervaringen op te doen. Een groep pups zal een onzekere pup terughoudend maken en hierdoor is elk nieuw ding automatisch spannend voor hem. Voor de socialisatie met andere honden kan je ervoor kiezen om naar een uitlaatveldje te gaan en te bekijken of de honden het met elkaar kunnen vinden. Als het niet werkt dan zoek je gewoon een ander speelkameraadje. Het voordeel van spelen met volwassen honden is dat deze de pup het juiste voorbeeld kunnen geven hoe hij zich dient te gedragen. Daarnaast kan jezelf bepalen met welke honden je pup mag spelen in tegenstelling tot een gewone puppycursus waarbij iedereen bij elkaar gezet wordt.

  Andere zaken die van belang zijn

  Daarnaast dien je nog te letten op welke lesmethode gebruikt wordt. Iedereen heeft een ander idee over hoe een hond opgevoed moet worden. Een van de belangrijkste verschillen is hoe straffen en belonen werkt. Ook is het van belang welke dingen eerst geleerd worden aan de pups. De opleiding van de hondentrainer is, wat voor groepsgenoten en hoe groot de groep is, of je privéles of groepsles wilt en of je kiest voor een speciale puppycursus gebaseerd op bijvoorbeeld het ras zijn andere zaken waar je bij stil moet staan.